Wat vinden jullie van

Wat vinden jullie van hitler?

Ik wil eigenlijk wel weten wat mensen van hem vinden ik zelf vindt hitler niet meer dan het operhoofd van de hell wat vinden jullie beantwoord dit aub hier of bij lexvrienten@tele2.nl m.v.g lex

Antwoorden: Wat vinden jullie van

Avatar

Voordat je mijn antwoord verkeerd interpreteerd wil ik alvast zeggen dat ik geen aanhanger ben of zijn ideeŽn adoreer:

Een doorgeslagen, geniale gek.

Een korte (persoonlijke) verklaring:
Net als Napoleon (en vele andere grote machthebbers) is hij in een voor hem gunstige tijd geboren. Door de armoede en de onvrede om hem heen heeft hij de ideeŽn waar weten te maken. En er zal wel iets in zijn ideeŽn hebben gezeten dat de mensen van toen aansprak, want hij is in niet voor niets opgeklommen op de maatschappelijke ladder op een democratisch lijkende manier. Hij wist mensen te bespelen en te overtuigen (tot zo ver het geniale).
Daarnaast had hij ideeŽn die nationale gevoel van toen moesten opkrikken door de schuld van de armoede en ellende neer te leggen bij complete bevolkingsgroepen zoals Joden, Romanen, homo's en ga zo maar door. Mijns inziens is dit het deel wat valt onder de gek. Want zoals we er nu tegenaan kijken (tenminste dat hoop ik) kan je het de mens van nu niet kwalijk nemen een paar van zijn voorouders hebben uitgevreten.

Tot slot is hij doorgeslagen in zijn gekte (machtlust) en begon hij Polen binnen te vallen. Het gevolg daarvan kennen we in de geschiedenis als de tweede wereld oorlog met alle gevolgen van dien.

Was hij in een andere tijd geboren, dan was het waarschijnlijk heel anders gelopen. Dan zouden de mensen waarschijnlijk niet zo massaal in zijn ideeŽn zijn getrapt, maar wellicht hadden we dan een andere geniale gek gehad die de geschiedisboeken hadden gehaald.

Ik denk dat we er altijd voor moeten blijven waken dat dit soort buitenbeentjes bestaan en zien te voorkomen dat ze te machtig worden.
Amicita | 28-05-2011 19:40Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Wat vinden jullie van