Hoe zo dat

Hoe heten het alle eerste mens op aarde?

Ik wil hel graag een ipod nano winnen en daarom stel ik deze vraag denk alleen dat jullie het antwoord niet wetn.

Antwoorden: Hoe zo dat

Avatar

Ik denk dat het antwoord heel simpel is. Als jij gelooft in de ' oerknal' dan was iedereen er opeens en was er niet 1 iemand specifiek als eerst. Als jij gelooft dat jij van de apen afstamt dan zijn het die oer mensen...En als jij in God gelooft dan was het eerste mens op aarde Adam. Dus het is maar net in welke theorie je gelooft.;) Hoop dat ik je hiermee verder heb kunnen helpen!
Dildorah | 13-11-2007 09:15

Avatar

Adam staat als een paal boven water. Maar de eerste oermens vind ik spannend. Want te allereerste was natuurlijk ook de enige: wie zou hem een naam kunnen geven? Alleen hijzelf. En wat was de eerste mens? Dat was de eerste aap die bij zichzelf dacht; "ik besta!"
Want dat is het grote verschil tussen mensen en dieren, mensen hebben een zelf-bewustzijn, ze weten dat ze als individu, als uniek persoon, als 'ikzelf' door het leven gaan. Dieren niet.
Zet maar eens een hond voor een spiegel, die snapt niet dat hij zichZELF ziet, hij blijft achter de spiegel zoeken naar 'die andere hond'.
Dus die eerste oermens, hoe heeft die zichzelf genoemd? Als ik mag gokken zeg ik dat hij "Ik" heette.
MartinM | 13-11-2007 14:17

Avatar

Nou, ik denkl dat Goid de namen heeft gegeven aan de mens... en niet zijzelf
14-12-2007 17:09

Avatar

Waarom ben je zo zeker van Adam? Als je niet gelovig bent, geloof je niet in de schepping, en dus ook niet in Adam. Ik geloof dat we van de oermens afstemmen, die weer van de apen afstamt. We komen er alleen nooit achter hoe de eerste ( oer )-mens heette. IKKE lijkt me wel een goeie ja.
Frank | 15-12-2007 20:39

Avatar

Nouwww, zeker van Adam... Ik bedoelde, ALS je in de bijbel gelooft dan is Adam het onherroepelijk enig juiste antwoord. Geen discussie. Zo niet, dan valt er heel wat over te verzinnen. En dat doe ik dan ook, dus.
MartinM | 15-12-2007 20:43

Avatar

Ik blijf bij mijn theorie(A) Sorry... wel goeie alternatieven, hoor!
17-12-2007 20:55

Avatar

Holbewoners
08-01-2008 12:32

Avatar

Ik denk dat de eerste mens niet nadacht over hoe hij zichzelf ging noemen... maar hoe hij aan eten ging komen en waar zijn wijfje nu weer uithing :-)
26-03-2008 10:58

Avatar

De eerste mens op aarde is Adam.
Als je uitgaat van de evolutietheorie heb je een probleem.
Namelijk het eerste probleem wanneer is een mens en mens en wanneer is hij/zij nog een dier (aap).
Als er een eerste mens zou zijn ontstaan uit evolutie, zou die direct weer uitsterven want om zich voort te planten heeft die eerste mens een tweede mens nodig die precies op dezelfde manier in elkaar zit als die eerste men. De evolutietheorie heeft daar geen verklaring voor hoe er tegelijkertijd een man en een vrouw geevolueerd zijn die ook bij elkaar passen (mensen en apen kunnen samen geen kinderen krijgen).
Verder is de gehele ontwikkeling van de menselijke soort dmv evolutie nog steeds niet duidelijk. Voortdurend worden de ideeen hierover aan gepast en worden ook steeds weer nieuwe soorten bedacht.
Op www.scheppingofevolutie.nl kun je wel een en ander vinden over de verschillende zogenaamde aapmensen die over de loop der jaren zijn bedacht en wat de wetenschap er nu van denkt.
Het verhaal over Adam als eerste mens (en Eva de tweede) is al vanaf het begin ongewijzigd (1000-den jaren).

succes
21-11-2008 10:34

Avatar

Homo sapiens was de eerste mens op aarde denk ik. want ik geloof niet in de oerknal enzo en verder heb ik geen idee t is maar wat je denkt toch? jamaar maar ik twijfel echt hoor k heb verder geen idee
10-04-2015 14:49Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Hoe zo dat