Evolutietheorie

Mensen en apen die evolueren?

Als de mens echt afstamt van de aap, en deze is geŽvolueert tot een mens na grote periode. Waarom zien we dan geen apen die op het punt staan naar mens evolueren? Ik weet dat het met de milieu te maken heeft waarin het dier leeft, maar de mens moet tog ergens zijn begonnen?

Antwoorden: Evolutietheorie

Avatar

Dieren en mensen evalueren naar mate de dit nodig is om te overleven. Dit heeft te maken met een overlevingsdrang die iedereen heeft maar gezien het feit dat alles momenteel nog goed gaat niet nodig is. Als je ver genoeg terug gaat zal je zelfs zien dat de eerste dieren niet op land zijn onstaan maar in het water. Maar voordat dit soort evoluties beginnen en eenmaal zijn afgeleopen zijn we over het algemeen miljoenen jaren verder.
Rebornhero | 25-08-2008 09:31

Avatar

Waarom was het dan nodig voor de aap om te evolueren? En het is toch ook zo dat allen die niet mee-evolueren uit sterven.
Cervantes | 25-08-2008 14:19

Avatar

Good one, ja eigenlijk wel waar. Waarom zijn er dan nog apen? waarom zijn die dan niet uitgestorven?
28-08-2008 11:42

Avatar

Miljoenen jaren geleden hadden we eenzelfde 'voorvader', maar dat wil niet zeggen dat wij zijn geŽvolueerd uit 'de aap' zoals wij die nu kennen. Zit een subtiel verschil in. Apen van nu zijn daarna ook verder geŽvolueerd, maar op een andere manier dan wij.
Hajo | 31-08-2008 20:34

Avatar

Het is belangrijk te beseffen dat hier gaat om een bepaald idee van een groep mensen, waar geen bewijs voor is.
Je vraag geeft al een beetje het probleem aan dat mensen hebben die geloven in de evolutietheorie (dat is de theorie die ons leert dat we zijn geevolueerd uit apen (of beter een zelfde voorouder als de apen).

Op een bepaald moment in de geschiedenis zijn er mensen geweest die het niet fijn vonden om te geloven dat God alles heeft geschapen (ook de mens) en zochten zij naar een andere theorie hoe alles is ontstaan.
Hieruit is de evolutietheorie ontwikkelt. Er is helaas geen bewijs voor deze theorie...
Er worden bv wel fossielen gevonden, maar deze bewijzen niet de evolutietheorie. De fossielen kunne op verschillende manieren worden geinterpreteerd. Ook bv door het geloof in God.
Het beste zou je moet kijken naar de verschillende theorieen en dan je keuze maken over wat je het beste vindt passen met wat je ziet.
Op school wordt echter alleen maar verteld over de evolutietheorie en niet over de andere theorie namelijk de scheppingsleer (dat betekent dat er een God is die alles heeft gemaakt).
Als je daar toch iets van wilt weten kun je bv kijken op www.scheppingofevolutie.nl. OP die website vindt u je ook verschillende artikelen over zogenaamde aapmensen, waar de mens uit zou zijn ontstaan.
Probleem met die gedachten is dat we geen bewijs daarvan hebben gevonden. Je geeft dat zelf al een beetje aan in je vraag. Wat we wel zien is het omgekeerde.
Ik weet niet hoe oud je bent, dus misschien heb je je ouders nodig om de artikelen te lezen. Maar ze zijn in het Nederlands, dus dat is makkelijk

Succes
21-11-2008 10:43Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Evolutietheorie