God Lijden gebeuren

Laat God ons lijden en bestaat God wel?

Er is tegenwoordig steeds meer ellende op de wereld. Althans dat lijkt wel zo te zijn. Hier een oorlog daar weer een slachtoffer van Zinloos geweld. Kortom; een en al ellende.

Waarom laat God ons lijden en bestaat God wel?

Antwoorden: God Lijden gebeuren

Avatar

Je stelt twee vragen. Het antwoord op de tweede vraag, maakt de eerste overbodig: Nee.
19-07-2010 10:03

Avatar

Je moet toch niet persť een rechtstreeks verband forceren tussen lijden en God gewoon omdat je dat lijden niet kan vatten en het zo onverstaanbaar onrechtvaardig is? Er zijn zodanig veel stellingen over God, dat de beste mij lijkt er geen vaste aan te nemen, ook als je gelovig bent. Wij zeggen lijden, maar wie weet is dat voor God iets helemaal anders of heeft het voor hem een andere betekenis of heeft hij het bewust in de wereld gebracht om iets wat erger is dan lijden tegen te gaan... er kan zo veel zijn. Denk :).

Er bestaan ook veel theodiceŽen, dat zijn verklaringen voor het kwaad in de wereld a.h.v. God of in combinatie met God. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Theodicee

Je kan ook eens naar Bruce Almighty kijken waar op een ludieke manier duidelijk gemaakt wordt dat God niet als schuldige moet aangewezen worden, alhoewel met een simplistische verklaring. Toffe film.

Ik lijk nu misschien wat God's amateur-advocaat, maar ik wil enkel duidelijk maken dat men kritisch moet nadenken over dergelijke kwesties.

P.S.: Er is niet meer ellende in de wereld hoor, maar tegenwoordig worden we ons wel beter bewust van die ellende (niet dat het altijd tot ons doordringt...)

mvg
Freija Van Hove
Kepela | 02-10-2010 19:15

Avatar

Heel simpel:

de mens heeft een vrije wil, en ja die wordt ook gebruikt om veel rottigheid uit te vreten, als je in god gelooft, zie het maar zo, hij heeft de mens geschapen, en de mensen zijn vrij om te doen en laten wat ze willen, en dat doen ze dan ook, zowel goed als slecht, of gewoon ergens in het midden...
als je lijdt om een of andere reden ben je ook vrij om daar iets aan proberen te doen, je hebt immers de kennis en gereedschap om er iets aan te doen, dat is de uitdaging die leven heet...

verder, natuur rampen, daar kan niemand wat aan doen, ook god niet, het gebeurt nou eenmaal, ook daar weer heb je als mens het vermogen om zelf je problemen op te lossen.

dus god laat helemaal niets gebeuren, alle ellende is, of, het natuurlijke verloop van de wereld, of eigen keus en verantwoordelijkheid van de mens zelf, en dat is juist goed, wat heb je aan een leven dat al compleet geregisseerd is?
dat betaat niet, anders zou alles perfect zijn...
zelf geloof ik in god, alleen wat de rol van god in mijn leven is, ben ik nog niet achter...daar ligt een van mijn uitdagingen...
maar ik geloof ook dat je moet roeien met de riemen die je hebt, leven naar je vermogen, en juiste keuzes maken...niet alles op "gods wil" afschuiven, dan leef je niet echt, dan wordt je geleefd.
22-10-2010 11:48Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan God Lijden gebeuren