Maria Hemelvaart niet in de bijbel

Waarom vind ik Maria Hemelvaart niet terug in de bijbel?

Oke, het is een feestdag dus moet ik er misschien geen vraag over stellen maar toch... ik vind hier niets van terug in de bijbel of vergis ik mij?

Antwoorden: Maria Hemelvaart niet in de bijbel

Avatar

Je vergist niet, in de Bijbel wordt op de opname van Maria in de hemel niet gesproken. Maar zou schijnen er wel meer dingen te zijn die niet het geschrift is opgenomen.
Amicita | 01-02-2010 21:13

Avatar

Maria hemelvaart bestaat niet. Het is Maria tenhemelopneming. Jezus is op eigen kracht naar de hemel gevaren. Maria is echter door goddelijk ingrijpen met ziel en lichaam opgenomen in de Hemel. Maria tenhemelopneming staat inderdaad niet in de bijbel. Er zijn echter verschillende christelijke teksten die niet in de bijbel staan. de zogenaamde apocriefe teksten. het kan best zijn dat in bepaalde apocriefe teksten de tenhemelopneming wel vermeld staat. er is vaak echter veel discussie over de betrouwbaarheid en de correctheid van die teksten.
25-07-2010 16:51

Avatar

Maria Hemelvaart is een typisch katholiek feest gebaseerd op katholiek dogma...
01-08-2011 21:10Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Maria Hemelvaart niet in de bijbel