Embryoselectie

Embryoselectie hoe denk jij erover?

Ik snap niet waarom de politiek twijfelt cq tegen is voor deze vorm van onderzoek. Ik vind dat de politiek zich er zowiezo niet mee moet bemoeien, mede gezien het niet illigaal is. Het kan een belangrijke stap zijn in het uitroeien van deze vorm van kanker. Wat vind jij?

Antwoorden: Embryoselectie

Avatar

Voor het uitroeien van aangeboren ziektes ( als dat tenminste mogelijk is ) vind ik het een hele goeie optie. Maar waar ligt de grens? Als ouders een zoon ipv een dochter willen, moet je dit dan goed of afkeuren? Je kan ook zien of het ongeboren kind het Syndroom van Down heeft. Moet en mag je hierop selecteren? Is denk ik een hele moeilijke discussie, omdat je niet voor God moet gaan spelen.
Frank | 05-06-2008 15:40

Avatar

Ik vind dit een vrij heikel punt want wie gaat bepalen waar de lijn getrokken wordt en wie gaat er voor zorgen dat mensen zich eraan houden. Ik ben er zeker voor dat sommige ziektes van te voren al worden aangepakt. Maar als dit mag waarom mag klonen dan weer niet. Dat is niet wat ik denk maar dat is wel waar een maatschappelijk debat over gaat komen. Vervolgens komen we dan weer bij de vraag over het plegen van euthanisie. Op zich maakt het mij allemaal niet uit en moet de vader of moeder moeten kunnen beslissen. Maar goed dat zijn normen en waarden die het kabinet aan de samenleving moet gunnen of afnemen en met een kabinet van CDA en Christenuni word dat heel erg lastig.
Rebornhero | 06-06-2008 10:41

Avatar

In de huidige situatie is het toch ook dat als blijkt dat je kind gehandicapt is, je kunt kiezen voor een abortie? Dus betreft de vraag of we voor god spelen is naar mijn mening een andere discussie, mede gezien we (de mens) op andere vlakken al jaren voor God spelen.
Wat betreft de grens, die lijkt mij de wet, dat is wat de politiek moet vaststellen en zorgen dat dat nageleefd wordt.
06-06-2008 11:37Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Embryoselectie