Verslaving chocola

Kun je echt verslaafd raken aan chocola?

Vooral vrouwen eten veel chocolade, maar kun je er ook acht verslaafd aan raken als je het dagelijks eet?

Antwoorden: Verslaving chocola

Avatar

Sommige mensen kunnen verslaafd raken aan chocola vanwege er een stof in zit die je lichaam kan opnemen en die steeds meer van die stof wilt waardoor jij meer chocola gaat eten. De meeste mensen eten chocola omdat ze het lekker vinden maar van te veel chocola word je dik dus dan is het niet verstandig om veel chocola te gaan eten.
Sanders | 17-09-2009 15:46

Avatar

Zo'n chocoladeverslaving is wel helemaal anders dan vb. een drugsverslaving: het veel gemakkelijker 'ermee te stoppen' en als je ermee stopt zal je zeker geen last hebben van afkickverschijnselen e.d. En je hebt ook niet steeds méér nodig om dezelfde voldoening te krijgen. (Alhoewel dat met sommige drugs ook niet echt nodig is.)
Er zitten wel stoffen in die een (tijdelijke) positieve invloed op je humeur kunnen uitoefenen.

Als je dagelijks chocolade eet ben je er daarom nog niet aan verslaafd, het is dan meer een (slechte) gewoonte die je liever niet opgeeft. Je kan zelf ook eens stoppen met chocolade eten - als testje - en dan zie je zelf dat dit niet zo'n probleem is (tenminste als je een idee hebt hoe het is te stoppen met harddrugs of alcohol of roken...).

P.S.: Een halve reep zwarte chocola, of iets minder dan dat, is - dacht ik - wel goed voor het hart.

groetjes
Kepela | 08-08-2010 15:01Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Verslaving chocola